Deşi privim casele de lemn ca nişte construcţii de vacanţă, ele pot fi transformate în locuinţe permanente. În USA 90% din case sunt construite cu lemn sau OSB, deci sunt uşor de construit indiferent de climă sau arhitectură.
Ca şi tehnică de construcţie, este una dintre cele mai vechi şi des folosite, aşadar nu dă bătăi de cap. Lemnul are proprietăţi deosebite, costuri reduse şi este un material regenerabil. Echivalentul termic ca a unui perete de cărămidă îl poţi obţine printr-o combinație al unui perete tip sandwich cu grosime peste 15 cm folosind vată minerală, OSB, rigips. Cu cât este mai complexă, construcţia necesită multă atenţie.
Unul dintre avantajele caselor din lemn este faptul că pot fi construite oricând, indiferent de anotimp, temperatură sau alți factori de mediu. Puteți comanda realizarea unei astfel de case în orice perioadă a anului, inclusiv iarna sau să optaţi pentru necesarul lemnos a unei construcţii pe structură uşoară.
Indiferent de tipul de lemn sau combinaţiile alese, amintim 3 tipuri de case din lemn în funcţie de stilul pentru care ai optat:
- Lemn din buşteni – acel lemn rotund cu bârne din lemn foarte rezistente
- Lemn lamelar – grinzi şi lambriuri prinse strâns unele între altele
- Prefabricate – OSB – printre cele mai ieftine şi uşor de construit
Iată câteva avantaje care te pot ajuta să decizi cum va arăta viitoarea construcţie:
- Casele din lemn se construiesc foarte repede
- Costurile de construcţie pot fi mai mici cu 30% – 40%
- Vara sunt răcoroase, iarna călduroase cu costuri mici de încălzire
- Fundaţia nu este una complexă tocmai de aceea se foloseşte procentul minim de armătură
- Oferă libertate mai mare în ceea ce priveşte compartimentarea
- În casele din lemn are loc o permanentă echilibrare a umidităţii aerului din pereţi
O casă din lemn poate rezista și 30-50 de ani fără probleme, însă pentru asta este nevoie de o atenție sporită la detalii și la calitatea materialelor alese. Cel mai bun lemn pentru construcția unei case este lemnul de esență tare, lemnul de rășinoase – molid sau brad, în general.
Dezavantajele sunt şi ele importante pentru a înţelege ce presupun pentru a fi combătute.
- Necesită mentenanţă în timp. Sunt vulnerabile la insecte sau alţi dăunători, în acest sens există tratamente speciale ce pot fi aplicate constant
- Alegerea constructorului cu experienţă
- Lemnul îşi poate modifica forma datorită factorilor externi
- Izolarea fonică este scăzută
- Durabilitate şi regim de înălţime scăzut – cel mult două etaje
- Costuri suplimentare pentru tratarea lemnului
Încurajăm construcţiile lemnoase fie pentru locuit sau pentru relaxarea tipică caselor de vacanţă. Impactul provocat asupra mediului este unul mic, ele devenind case ecologice cu durabilitate moderată. Consultaţi specialiştii din domeniu înainte de a începe construcţia unei astfel de case. Rezultatele pot fi compromise dacă materialele alese nu sunt calitative, constructorii nu au experiență sau dacă planul casei nu este bine gândit.
Cum sună ideea unei case din lemn? Vă stăm la dispoziţie cu necesarul lemnos. Casa potrivită se decide cu specialişti care ascultă şi respectă condiţiile clienţilor dar respectă totodată şi condiţiile tehnice de realizare. Spor la construit!
Hei, sunt atat de incantat ca am gasit pagina dvs. web, chiar v-am gasit din greseala, in timp ce cautam altceva pe Google, Indiferent ca sunt aici acum si as dori doar sa va multumesc pentru o postare minunata si un blog interesant complet ( Imi place, de asemenea, tema/designul), nu am timp sa le citesc pe toate momentan, dar am marcat-o si am adaugat si fluxurile dvs. RSS, asa ca, cand voi avea timp, voi reveni sa citesc multe mai mult, Va rugam sa tineti pasul excelent b.|